Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Waar weipoeder deze week stabiel bleef met een prijs van 99 euro per 100 kg, gingen melkpoeder (+4 euro per 100 kg) en voertarwe (+5 euro per ton) omhoog.

Nuka's

Na de prijsdaling van vorige week met -5 euro, gaat er ook deze week weer 5 euro van de notering af. De categorie 43-47 kg zit op een niveau van 120 euro, 50+ zit op 150 euro (incl. BTW). Hier moet bij vermeld worden dat de prijzen per categorie behoorlijk fluctueren en afhankelijk zijn van de kwaliteit.

Rosévleeskalveren

Een krap aanbod jonge rosés levert voor komende week een verdere stijging op. Prijzen die betaald worden zitten tussen de 4,05 en 4,10 euro per kg. Oud rosé loopt zeker niet slecht maar vanwege doorgeschoven koppels en kalverhouders die de huidige prijs willen verzilveren is er voldoende aanbod. Prijzen fluctueren komende week tussen de 3,75 en 3,85 euro per kg. Starters zijn deze week gemiddeld 7 euro per stuk goedkoper geworden. Voor Nederlandse starters worden prijzen betaald van 337 tot 350 euro per kg af stal.

Vleeskalf zwartbont

Met de oktobermaand in het vooruitzicht worden slachterijen voorzichter met het inkopen van koppels. Door niet te veel aantallen te slachten hopen ze de prijs op niveau te houden. Deze week is er nog 5 cent per kg bijgekomen. Prijzen liggen tussen de 5,15 en 5,20 euro. Voor oktober worden stabiele prijzen verwacht.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    50 %
  • Zondag
    16° / 9°
    40 %
  • Maandag
    16° / 8°
    70 %
Meer weer