Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zijn in prijs gedaald. Weipoeder werd deze week 2 euro goedkoper en melkpoeder 5 euro. Voertarwe bleef deze week gelijk op 178 euro per ton.

Nuka's

Het aanbod Nederlandse en Duitse kalveren is niet groot waardoor de notering met 5 euro per stuk omhoog gaat. Heel veel verder zullen de jonge kalveren niet stijgen. Het aanbod uit Ierland neemt toe waardoor de kalverhouderij keuze heeft. 

Rosévleeskalveren

Ook bij de rosékalveren is de vraag goed te noemen. Het aanbod is niet groot en de vraag = wederom vanwege Pasen - goed. Zowel jonge als oude rosés brengen komende week 4,80 euro per kg. Starters zijn deze week gelijk gebleven op een niveau van 315 tot 320 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De vraag naar kalfsvlees in Zuid-Europese landen neemt toe nu het Paasfeest (zondag 31 maart) voor de deur staat. Daarnaast begint aanstaande zondag voor moslims de Ramadan die duurt tot 9 april. Hoewel de Ramadan een vastenperiode is van zonsopgang tot zonsondergang, is het gebruikelijk om in de avond speciale lekkernijen te bereiden. Kalfsvlees is hiervan een onderdeel.
De toegenomen vraag leidt echter niet tot een hogere prijs. Integraties kiezen voor continuïteit omdat de vraag naar kalfsvlees na Pasen meestal afneemt. Prijsschommelingen bevordeen de afzet niet. Voordeel van de huidige goede vraag is dat de rondeduur kort blijft zodat er geen grote prijsdruk komt na Pasen.
 

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
  • Maandag
    19° / 10°
    70 %
Meer weer