Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder daalt in prijs (-2 euro per 100 kg) terwijl melkpoeder juist stijgt (+3 euro per 100 kg).

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week weer 10 euro per stuk goedkoper geworden. Er is voldoende aanbod en de interesse vanuit integraties en handelaren is minder. Dat de prijs al vroeg (vanaf 10 juni) en hard daalt, heeft ook te maken met de warme zomer van vorig jaar. Gedurende de zomerhitte zijn er minder koeien geïnsemineerd. In september en oktober zijn er juist meer koeien geïnsemineerd. Dit betekent dat in juni en juli het aanbod groter is dan andere jaren.

Rosévleeskalveren

Waar de blanke kalveren nog dalen in prijs, lijken de rosés hun prijsdal al bereikt te hebben. Ook komende week fluctueren de prijzen voor zowel jong als oud rosé tussen de 3,35 en 3,40 euro per kg inclusief BTW (exclusief 3,07- 3,12).

Vleeskalf zwartbont

Deze week ging er tussen de 5 en 10 cent van de notering af. Een gemiddeld zwartbont vleeskalf zit momenteel op een prijs van 3,90 euro per kg. De markt lijkt hiermee op zijn zomers dieptepunt te zitten. In 2018 en 2017 was 4,05 euro het laagste niveau dat eind juli werd bereikt. In 2016 dipte de notering op een niveau van 3,85 euro per kg, vergelijkbaar met het prijsniveau van nu. De jonge kalveren zijn nu wel 20 euro goedkoper dan in dat jaar: een schrale troost die de verliezen niet kan compenseren.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer