Kamer+stemt+in+met+verhoging+budget+LBV%2Dplus
Nieuws

Kamer stemt in met verhoging budget LBV-plus

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft ingestemd met een uitbreiding van het budget voor de opkoopregelingen LBV en LBV-plus. Hierdoor kan RVO weer verder met het beoordelen van de aanvragen binnen de LBV-plus-regeling.

De Kamer is donderdag 15 februari akkoord gegaan met een verhoging van 1,45 miljard euro voor zowel de opkoopregeling LBV-plus (120% van de bedrijfswaarde) als de LBV-regeling (100% van de bedrijfswaarde).

Binnen zestien weken
RVO beoordeelt de LBV-plus-aanvragen in principe binnen zestien weken na indiening. 271 veehouders die een volledige aanvraag hebben gedaan, hebben intussen een positieve beslissing van RVO ontvangen. 175 staan in de wacht omdat het budget van 975 miljoen euro ontoereikend is.

139 kalverhouders aangemeld
Het totaal aantal veebedrijven dat zich primair heeft aangemeld voor de LBV-plus-regeling betreft 532. Voor de kalversector gaat het om 139 bedrijven. De cijfers geven de belangstelling aan voor de regeling, maar geven nog geen uitsluitsel over het aantal veehouders dat daadwerkelijk gaat stoppen. 

20 miljoen voor jonge boeren
De Tweede Kamer stemde ook voor een plan van Vedder (CDA), Grinwis (SGP) en Flach (ChristenUnie) om 20 miljoen euro extra te reserveren voor startende jonge boeren. Dit amendement betreft een overheveling binnen de LNV-begroting van 
een bestaande reservering voor jonge boeren naar de nieuwe en beter ingerichte regeling Vestigingssteun jonge landbouwers.

Bekijk meer over:

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  23° / 18°
  60 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer