Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is deze week 1 euro per ton duurder geworden terwijl weipoeder en melkpoeder in prijs daalden met respectievelijk 1 euro en 2 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn een paar euro per stuk duurder geworden. Er is minder aanbod en dit heeft invloed op de prijs. De categorie 43-47 kg noteert gemiddeld 112 euro per stuk. De categorie 50+ kg vanaf 150 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

Alle partijen die jonge rosékalveren afnemen zitten voor komende week op hetzelfde niveau van 3,70 tot 3,73 euro per kg inclusief BTW (3,39 - 3,42 exclusief BTW). De grote afnemers zaten al een paar weken op dit prijsniveau. Het aanbod aan kalveren is overigens niet al te groot dus een verdere prijsdaling is niet te verwachten. Oud rosé noteert stabiel op prijzen van 3,60 tot tot 3,65 inclusief BTW (3,30 - 3,30 - 3,35 exclusief BTW).

Vleeskalf zwartbont

Nu maart is aangebroken raakt de markt vriendelijker gestemd. De prijs van Nederlands kalfsvlees is met ongeveer 5 cent per kg gestegen. In andere Europese kalfsvleeslanden vindt nog een naijleffect plaats met licht dalende tot stabiele prijzen. De verwachting is dat dit prijsniveau gehandhaafd blijft tot aan het moment dat de vraag richting Pasen gaat toenemen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer