Blank+gaat+richting+6+euro+per+kg
Nieuws

Blank gaat richting 6 euro per kg

De afzet van blank kalfsvlees loopt goed. Pasen (17 april) dient zich voorzichtig aan waardoor de vraag en prijzen toenemen.

Gezien de relatief korte rondeduur van 25 weken kunnen slachterijen hun volumes afstemmen op de vraag. Deze week is er 7 cent per kg bijgekomen. Prijzen liggen rondom de 5,80 per kg. Komende week kan er eenzelfde plus genoteerd worden, laten marktspecialisten weten. Een niveau van 6 euro per kg richting Pasen lijkt haalbaar.

De rosékalveren stabiliseren in prijs. Oude rosés voor levering komende week zitten op 5,05 tot 5,10 euro per kg. De onderkant van de prijs ligt iets hoger dan deze week. De bovenkant van de prijs blijft gelijk. Jonge rosés zitten komende week op een niveau van 5,00 tot 5,05 euro per kg, vergelijkbaar met deze week. Het aanbod neemt iets toe waardoor slachterijen voor deze categorie niet meer betalen. Het vasthouden van dit prijsniveau is nu de grote uitdaging omdat ook de kostprijs zich richting dit niveau beweegt.

Starters staan onder druk. Er zijn weinig plaatsen beschikbaar in Nederland waardoor de prijs naar beneden gaat met 5 tot 10 euro per stuk. De krapte in aantal plaatsen kan nog enkele weken aanhouden.

Ondanks dat integraties de prijs van jonge kalveren naar beneden willen krijgen, is de prijs van Nederlandse kalveren deze week stabiel gebleven. Duitse kalveren bleven ook gelijk. De import van Ierse kalveren loopt harder dan vorig jaar. De laatste weken lijkt er het dubbele aantal naar Nederland te komen ten opzichte van dezelfde weken vorig jaar. Reden is dat er weinig Ierse kalveren naar Frankrijk gaan in verband met de IBR en BVD bestrijding aldaar. Het aanbod Ierse kalveren is daardoor ruim en de prijzen relatief laag.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer