Kalverhouders+hebben+vertrouwen+in+opbrengstprijs
Nieuws

Kalverhouders hebben vertrouwen in opbrengstprijs

Kalverhouders hebben er vertrouwen in dat de opbrengstprijs de komende maanden hoger blijft dan de kostprijs.

Dat blijkt uit een peiling op deze site. Hoewel de kostenprijs van kalfsvlees fors is gestegen door hogere energie- en voerprijzen denkt 45 procent van de deelnemers dat de opbrengstprijs tot en met de zomer boven de kostprijs blijft.

22 procent heeft er geen vertrouwen in en denkt dat de opbrengstprijs onder de kostprijs duikt. Een derde van de deelnemers aan de peiling vindt de markt nog te ongewis om over dit thema een uitspraak te doen.

De kostprijs van kalfsvlees lag eind 2021 al hoog maar door schaarste aan rundvlees zijn de opbrengstprijzen veel harder toegenomen. Na het uitbreken van het conflict tussen Rusland en Oekraïne - eind februari - is de kostprijs verder gestegen. Dit komt vooral door een stijging van de tarwe- (+40%) en gasprijs (+100%).

Vanaf de eerste week van januari 2022 tot en met half maart is met name de opbrengstprijs van rosékalfsvlees sterk omhoog gegaan: jong rosé van 4,24 naar 5,02 euro per kg. Oud rosé van 4,08 naar 5,05 euro per kg. Blank kalfsvlees is over deze periode slechts 8 cent omhoog gegaan.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer