VVK+dient+verzoek+in+voor+SBK%2Dzetel
Nieuws

VVK dient verzoek in voor SBK-zetel

De Vereniging van Kalverhouders (VVK) heeft een verzoek ingediend bij branchevereniging SBK voor een zetel in het bestuur.

Het SBK-bestuur bestaat nu uit twee vertegenwoordigers van LTO Nederland, twee vertegenwoordigers van Nevedi (veevoer) en twee vertegenwoordigers namens COV (slachterijen). Met een zetel wil VVK de boerenstem binnen SBK vergroten en samen met deze partijen werken aan een gedragen sectorplan.

De afgelopen maanden heeft VVK gesprekken gevoerd met verschillende partijen zoals LTO, NAJK, ZuivelNL, Rabobank en diverse integraties. Deze partijen onderschrijven de boerenvisie die VVK in 2021 samen met kalverhouders heeft opgesteld. Wel wijzen deze partijen op het belang van een ambitieus en breed gedragen sectorplan.

Omdat op de primaire bedrijven de komende jaren de grootste veranderingen zullen plaatsvinden, is een goede landing van beleid op het boerenerf essentieel, vindt het VVK-bestuur. Als vereniging van en voor kalverhouders, wenst VVK daarom zeer nauw betrokken te zijn bij de besluitvorming in de sector.

VVK-voorzitter Hans Luijerink hoopt samen met andere ketenpartijen te kunnen bouwen aan een sectorplan dat niet alleen perspectief biedt voor kalverhouders, maar ook gedragen wordt door kalverhouders: “Aan ons de taak om het boerengeluid binnen onze sector goed voor het voetlicht te brengen.”

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer