Nieuwe+voorman+LTO%2Dmelkveehouderij
Nieuws

Nieuwe voorman LTO-melkveehouderij

Erwin Wunnekink (51) wordt per 1 maart 2021 voorzitter van de vakgroep Melkveehouderij bij LTO Nederland. De melkveehouder uit Haarlo volgt Wil Meulenbroeks op die vijf jaar voorzitter is geweest.

Wunnekink is naast melkveehouder ook bestuurder. Hij was van 2009 tot september 2021 coöperatiebestuurder en commissaris bij FrieslandCampina, de laatste maanden als voorzitter. Ook is hij lid van de Raad van Commissarissen van ForFarmers.

Wunnekink vindt het belangrijk dat melkveehouders met elkaar in gesprek blijven over de transitie waar de sector voor staat. “Dat er de komende jaren veel gaat veranderen is een feit. Vooruit denken en kansen benutten betekent dat je klaar bent voor de toekomst. Er is daarin niet één weg vooruit. Hoog efficiënt voor de wereldmarkt of ambachtelijk en lokaal gaan gelijk op, dat vraagt begrip voor elkaars keuzes. Maar voor perspectief en continuïteit is het wel nodig dát we keuzes maken. Anders doen anderen het voor ons."

Het bestuur van LTO Nederland vindt dat het met Wunnekink een bestuurder van kaliber heeft weten te enthousiasmeren voor deze functie: "We zijn blij dat hij zijn deskundigheid, ervaring en scherpte in wil zetten om met onze melkveehouders aan de slag te gaan voor een sector met toekomstperspectief."

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    18° / 13°
    75 %
  • Zaterdag
    20° / 13°
    50 %
  • Zondag
    19° / 12°
    20 %
Meer weer