Ekro+en+Ameco+tot+woensdag+dicht
Nieuws

Ekro en Ameco tot woensdag dicht

VanDrie Group schort de slachtactiviteiten bij Ekro en Ameco tot woensdag op. Het bedrijf heeft hiertoe besloten om geen risico te lopen nu ESA niet slacht vanwege coronabesmettingen. Woensdag hoopt VanDrie Group weer op alle drie de locaties in de gemeente Apeldoorn te kunnen slachten.

In afgelopen dagen heeft VanDrie Group diverse maatregelen genomen op de slachtlocaties van Ekro en Ameco, waaronder het preventief testen van medewerkers. Volgens het bedrijf blijkt daaruit dat de situatie onder controle is en dat er geen grootschalige uitbraak van corona is.

Beide slachterijen staan ook laag op de zogenoemde incidentieladder die de autoriteiten hanteren, maar door de coronauitbraak bij ESA komen beide bedrijven wel op de radar van diezelfde autoriteiten. Voor VanDrie is dit de reden om het slachten op deze locaties enkele dagen op te schorten, mede omdat het dinsdag Koningsdag is en er slecht enkele slachtactiviteiten gepland staan.

Andere activiteiten, zoals bewerking en expeditie, gaan maandag wel door bij Ekro en Ameco. Hierover is afstemming geweest met de GGD en de Veiligheidsregio.

Of ESA woensdag opgestart kan worden, is echter nog de vraag. In de afgelopen dagen is intensief contact geweest met diverse autoriteiten zoals de GGD, NVWA, Inspectie SZW en de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland. ESA heeft daarin de genomen maatregelen ter bevordering van een veilige en gezonde werkomgeving gedeeld. Het besluit of ESA weer volledig kan opstarten, ligt in de handen van die organisaties. ESA zal in ieder geval maandag en dinsdag geen productieactiviteiten uitvoeren.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    20° / 8°
    10 %
  • Zaterdag
    22° / 10°
    10 %
  • Zondag
    23° / 10°
    20 %
Meer weer