Taxateurs+naar+26+kalverbedrijven+in+Gelderland
Nieuws

Taxateurs naar 26 kalverbedrijven in Gelderland

Van de 114 kalverbedrijven die zich hebben aangemeld voor de opkoopregeling van de provincie Gelderland voldoen er 26 aan de criteria.

Alle 26 bedrijven worden getaxeerd op basis van een rangschikking waarbij is gekeken naar de stikstofdepositie en de totale stikstofbelasting van het kalverbedrijf op een Natura 2000-gebied.

De provincie gaat nu een taxatiecommissie samenstellen die bestaat uit twee gecertificeerde taxateurs. Deze taxateurs zullen op korte termijn starten met het bezoeken van bedrijven. Op basis van de taxatie gaat de provincie aanbiedingen doen. Wanneer een kalverhouder daarmee akkoord gaat volgt de aankoop. De taxateurs brengen de waarde in beeld van de gebouwen, het woonhuis en de grond, maar er wordt geen waarde toegekend aan de beschikbare hoeveelheid stikstof.

Voor de opkoopregeling is maximaal 20 miljoen euro beschikbaar. Het uitvoeren van een taxatie betekent niet automatisch dat er ook een aanbieding zal volgen. De aanbieding is afhankelijk van het aantal bedrijven dat akkoord gaat met de taxatie en de hoogte van de taxaties tot het beschikbare budget is uitgegeven.

De opkoopregeling maakt onderdeel uit van de Gelderse Maatregelen Stikstof, waaronder ook een innovatieregeling valt. Voor de innovatieregeling is 10 miljoen euro beschikbaar. Alle stikstofruimte die beschikbaar komt, wordt verzameld in de Gelderse Stikstofbank. Na afroming van 30 procent, komt de stikstofruimte weer beschikbaar voor andere Gelderse initiatieven.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    23° / 12°
    30 %
  • Woensdag
    19° / 15°
    90 %
  • Donderdag
    20° / 13°
    50 %
Meer weer