99%2C9+procent+van+kalveren+in+Kalfvolgsysteem
Nieuws

99,9 procent van kalveren in Kalfvolgsysteem

Begin 2021 - drie jaar na de introductie - worden vrijwel alle kalveren door de veehandelaar in het Kalfvolgsysteem (KVS) gezet.

De start van het KVS in januari 2018 liep aanvankelijk vlot. Aan het einde van het jaar werd 88 procent van het aantal kalveren in het volgsysteem gezet. Daarna duurde het tot in 2020 voordat alle handelaren aan KVS meededen. Vooral in het noorden van het land zaten enkele handelaren die niet mee wensten te doen.

Niet aangemelde kalveren werden tot nu toe door de verzamelcentra als dummy in KVS gezet. Verzamelcentra zien echter op dit moment nauwelijks kalveren op hun locatie verschijnen die niet zijn aangemeld. Behalve bij storingen aan het systeem, of bij een calamiteit, arriveren er kalveren die nog niet in het systeem staan.

In 2020 zijn in totaal 928.000 kalveren in KVS geregistreerd, gemiddeld 17.850 per week, door 860 handelaren. Daarnaast zijn er 35 verzamelcentra die betrokken zijn bij KVS.

De kalversector bereidt met Vee&Logistiek Nederland een pilot voor met acht handelaren waarbij de gegevens van de kalverbedrijven worden teruggekoppeld naar de handelaar. Als blijkt dat de terugkoppeling werkt en er bruikbare informatie uitgewisseld kan worden, wordt de pilot opgeschaald.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    19° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    21° / 8°
    10 %
  • Zaterdag
    22° / 10°
    10 %
Meer weer