Nieuw+innovatiecentrum+paradepaardje+VanDrie
Nieuws

Nieuw innovatiecentrum paradepaardje VanDrie

De onderzoeksvragen waarmee de R&D-afdeling van VanDrie Group geconfronteerd wordt, nemen sterk toe. Omdat de integratie ook behoefte heeft aan een plek om afnemers van kalfsvlees, kalverhouders en andere geïnteresseerden te ontvangen, heeft het bedrijf aan de rand van Uddel een nagelnieuw innovatiecentrum neergezet.

De onderzoeksstal staat pal tegenover de voerfabriek van Alpuro aan de Elspeterweg. Feitelijk behelst het innovatiecentrum beide kanten van de weg. Want aan de kant van de voerfabriek is een grote ontvangstruimte ingericht waar bezoekers direct uitkijken op de onderzoeksstal. Samen met de renovatie van de kantoren en het buitenaanzicht, hebben de locaties aan beide kanten van de weg een allure gekregen die past bij de status van VanDrie Group.

De onderzoeksstal in Uddel is niet de enige van het bedrijf. Op twee andere locaties worden ook praktijkonderzoeken gedaan. Nieuw is wel dat er in Uddel gericht onderzoek gedaan kan worden naar fokkalveren die, evenals op een melkveebedrijf, op (gedeeltelijk) stro gehouden worden. Totaal biedt de nieuwe proefstal plaats aan 1.064 kalveren. Deze zijn verdeeld over vijf afdelingen: twee voor opfokkalveren (totaal 308 plaatsen) en drie voor vleeskalveren (totaal 756 plaatsen).

Nadat de dieren uit de eenlingboxen komen - waar ze individueel verzorgd worden - komen ze in hokken van vier tot zes kalveren. Met deze kleine groepsgrootte kunnen er meer onderzoeksherhalingen gedaan worden. Dit biedt mogelijkheden voor meer onderzoeken die gelijktijdig plaats kunnen vinden. Onderzoeksvragen voor VanDrie Group liggen onder andere op het vlak van voedingsadditieven, voerefficiëntie, nieuwe eiwitbronnen

Het onderzoek naar voedingsadditieven heeft vooral tot doel om te komen tot een hogere darmgezondheid van kalveren zodat ze weerbaarder zijn en minder antibiotica nodig hebben. Bij de onderzoeken naar voerefficiëntie wordt er gekeken naar mogelijkheden om de kostprijs van het rantsoen te verlagen en hoe kalveren zo efficiënt mogelijk met stikstof kunnen omgaan. Het onderzoek naar nieuwe eiwitbronnen concentreert zich voornamelijk op nevenstromen uit de humane voeding.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    20° / 12°
    45 %
  • Dinsdag
    24° / 11°
    20 %
  • Woensdag
    20° / 15°
    100 %
Meer weer