Blanke+kalveren+weer+boven+4+euro
Nieuws

Blanke kalveren weer boven 4 euro

Voor het eerst sinds begin mei is de prijs van blank kalfsvlees weer gestegen tot boven de 4 euro.

Voor de tweede week op rij stijgt de prijs met 18 cent per kg. Prijzen liggen nu tussen de 4,05 en 4,10 euro per kg. Omdat het aanbod kalveren de komende maand verder afneemt, is de verwachting dat de positieve flow aanhoudt. Dit biedt ook weer ruimte om ingevroren kalfsvlees gedoseerd op de markt te brengen.

De jonge rosés zitten op 2,95 euro per kg. Alle partijen in de markt betalen op dit moment deze prijs. De 3 euro ligt binnen handbereik maar wordt komende week nog net niet betaald. Wel is de verwachting dat de jonge rosés de komende weken verder in prijs omhoog gaan. De afzet van blanke kalveren loopt goed en omdat er veel minder blanke kalveren zijn opgezet, zal de vraag naar jonge rosés behoorlijk toenemen, is de verwachting van marktdeskundigen.

Oude rosés blijven gelijk in prijs. Slachterijen betalen komende week tussen de 2,72 en 2,75 euro per kg. Starters zijn licht gestegen. Het lagere aanbod slachtrijpe dieren dat vanaf komende maand verwacht wordt, is voor sommige rosékalverhouders het signaal om starters op te zetten nu ze historisch gezien aan de goedkope kant zijn. Prijzen van starters liggen tussen de 272 en 278 euro per stuk.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer