Eerste+geval+van+AVP+in+Duitsland
Nieuws

Eerste geval van AVP in Duitsland

In Duitsland is het eerste geval van Afrikaanse varkenspest bevestigd. Dat heeft de Duitse minister van landbouw bekendgemaakt.

De ziekte is vastgesteld bij een kadaver van een wild zwijn in de deelstaat Brandenburg op enkele kilometers van de Poolse grens. Drie de testen die zijn gedaan op het kadaver bleken allemaal positief. De minister heeft het AVP-draaiboek in werking gesteld.

Er is een spergebied ingesteld in een straal van ongeveer 15 kilometer. Daarnaast is er een bufferzone met een straal van minimaal 15 kilometer. Transport naar een ander bedrijf of voor de slacht is in dit gebied alleen mogelijk onder zeer strikte voorwaarden van de overheid.

Er zijn grote zorgen over de financiële consequenties die dit heeft voor de Duitse varkenshouderij. Net als veel andere Europese landen, exporteert Duitsland volop varkensvlees naar China. Welke maatregelen China neemt is nog niet duidelijk.

Voorzitter Joachim Rukwied van het Duitse Bauernverband maakt zich zorgen. Hij roept politici en autoriteiten op om al het mogelijke te doen om deze epidemie in te dammen en deze weer uit Duitsland te verdrijven. Maatregelen zijn volgens hem een constante jacht op wilde zwijnen, een stabiele omheining en een everzwijnvrije zone aan de Poolse grens.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer