Rubber+vloer+AWH+goedgekeurd+als+welzijnsvloer
Nieuws

Rubber vloer AWH goedgekeurd als welzijnsvloer

De rubber vloer van Animal Welness Holland (AWH) voldoet volgens het Duitse onderzoeksinstituut DLG aan de eisen die de Nederlandse overheid stelt aan welzijnsvloeren.

In het bijbehorende onderzoeksrapport schrijft DLG dat de vervormbaarheid en elasticiteit van de vloer zeer goed is, zowel in nieuwstaat als na gebruiksbelasting. Bovendien leidt intensieve belasting niet tot een permanente vervorming van het rubber. Verder zijn de antislip en de zuurbestendigheid van het rooster goed, aldus het rapport.

De rubber elementen voor op de houten vloeren worden verkocht vanaf 55 euro per vierkante meter exclusief BTW. Kalverhouders die gebruik willen maken van deze vloer binnen de subsidieregeling voor welzijnsvloeren, krijgen 40 procent terug op de investeringskosten.Verkoper Alex van Olst wijst kalverhouders op het feit dat ze gebruik kunnen maken van deze vloerelementen, ondanks dat ze een subsidietoekenning hebben voor een andere rubber vloer.

De welzijnsroosters zijn onder andere te koop bij Van den Bosch Kalverstalinrichting en Peter van de Steeg installaties.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer