Vitelco+volledig+eigenaar+van+leerlooierij
Nieuws

Vitelco volledig eigenaar van leerlooierij

Vitelco heeft het restant van de aandelen overgenomen van Rompa Tanneries. De leerlooierij gaat verder onder de naam Vitelco Leather.

Kalverslachterij Vitelco, dochteronderneming van Pali Group, was in 2014 een joint venture aangegaan met Rompa Leder. Samen hebben ze Rompa Tanneries opgericht. Onlangs hebben Vitelco en Rompa Leder besloten de samenwerking stop te zetten en heeft Vitelco het belang van 50 procent van Rompa Leder in Rompa Tanneries overgenomen. Vitelco is nu 100 procent eigenaar van de leerlooierij en verandert de naam in Vitelco Leather.

Vitelco slacht jaarlijks 350.000 kalveren. De kalfshuiden en -vellen die beschikbaar komen als bijproduct van het slachtproces, zijn grondstoffen voor lederproducten. Bij Vitelco Leather worden de verse huiden en vellen verwerkt tot ‘wet-blue’, crust en gefinished leer.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  13° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
 • Dinsdag
  10° / 3°
  30 %
Meer weer