Prijzen+kalfsvlees+stabiliseren
Nieuws

Prijzen kalfsvlees stabiliseren

De prijs van blanke kalveren is deze week gelijk gebleven. Het lijkt er op dat deze voorlopig ook niet verder daalt. Dat is positief nieuws omdat de kostprijs op een hoog niveau ligt en er weinig rendement wordt gemaakt.

De jonge rosés blijft komende week op een niveau van 5,00 tot 5,05 euro per kg. Oud rosé heeft nog last van het grote aanbod. Dit zal nog enkele weken aanhouden. De prijs daalt komende week naar 4,85 tot 4,90 euro per kg.

Positief is dat het aanbod koeien afneemt en runderslachterijen deze week ook weer meer rosés hebben geslacht. Dit helpt om het aanbod weg te werken waardoor de prijs na komende week waarschijnlijk op dit niveau gehandhaafd kan blijven. Starters zijn deze week wel duurder geworden. Ze worden verkocht voor prijzen tussen 365 en 370 euro per stuk.

De jonge kalveren zijn deze week in prijs gelijk gebleven. Komende week gaat dit echter veranderen. Gezien de hoge kostprijs en lage winstmarge bij met name de blanke kalveren, moet de nuka-prijs naar beneden. Integraties zullen alles op alles zetten om dit voor elkaar te krijgen. Streven is om aan het eind van deze maand 30 tot 40 euro minder te betalen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer