Over+hele+linie+lagere+prijzen+voor+kalfsvlees
Nieuws

Over hele linie lagere prijzen voor kalfsvlees

Over de hele linie gaan de prijzen van kalfsvlees naar beneden.

De prijs van blank kalfsvlees is deze week gedaald met 5 tot 10 cent per kg naar een niveau van 5,70 euro inclusief BTW. De beperkte vraag richting de zomer is nu duidelijk merkbaar waardoor het niveau van vorige week los moet worden gelaten. Kleine marktpartijen laten weten het vlees nog goed af te kunnen zetten. Voor de marktpartijen met grote volumes is de markt ronduit stroef. Slachterijen proberen met het terugbrengen van het slachtvolume de prijs niet te ver te laten dalen. Dat betekent wel dat de rondeduur gaat toenemen.

Waar de notering van jong rosé nog aardig overeind blijft, gaat die van oud rosé flink naar beneden. De vraag naar rundvlees neemt af terwijl het aanbod oud rosé juist toeneemt vanwege doorgeschoven koppels jong rosé. Deze combinatie is direct merkbaar in de uitbetaalprijs van oud rosé. Voor levering komende week zit jong rosé op 5,00 tot 5,05 euro per kg. Oud rosé voor levering komende week zit op een prijs van 4,90 tot 4,95 euro per kg.

Starters zijn deze week 2 euro duurder geworden. Prijzen liggen op 365 euro per stuk. De jonge kalveren zijn deze week gelijk gebleven . De prijspiek in de kalveren lijkt dit jaar al vroeg bereikt te worden. Kalveren die nu zijn opgezet, zijn in december slachtrijp. De verwachting is dat de prijs de komende weken gaat dalen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer