Innovatiemakelaar+voor+kalverhouderij
Nieuws

Innovatiemakelaar voor kalverhouderij

Per oktober 2022 krijgt de kalverhouderij een eigen innovatiemakelaar. Anne-Jo Smits (nu nog projectmanager bij het Poultry Expertise Centre) zal die rol op haar nemen.

Smits is de afgelopen jaren als expert betrokken geweest bij het Praktijkcentrum Emissiereductie Veehouderij en de Regiodeal Foodvalley, met name op de onderwerpen emissiereductie en in het verlengde hiervan enkele subsidieaanvragen.

De wens van een innovatiemakelaar komt voort uit de aanbevelingen die gedaan zijn in het Plan van Aanpak Kalverhouderij, dat opgesteld is door verschillende partijen in de kalversector op advies van de gemeente Barneveld. Eén van de aanbevelingen uit dit plan was aandacht te geven aan het oplossen van knelpunten bij innovaties.

De innovatiemakelaar helpt kalverhouderijen, toeleverende en afnemende bedrijven die willen innoveren. De innovatiemakelaar ondersteunt bij het aanvragen van subsidies en het vinden van de juiste partijen om ideeën in praktijk te brengen. Hierbij kan het gaan om technische investeringen, maar ook om veranderingen in het management.

Gezien de actualiteit zal emissiereductie de komende jaren de hoofdactiviteit voor de innovatiemakelaar zijn. Daarnaast zijn samenwerking tussen melkveehouderij en kalverhouderij, diergezondheid en dierenwelzijn belangrijke thema’s. Smits zal samenwerken met het Calf Expertise Centre, het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley, het Praktijkcentrum Emissiereductie Veehouderij, de kennismakelaar kalverhouderij en de Taskforce Toekomstige stallen uit Noord-Brabant.

Vanuit de provincie Gelderland is budget beschikbaar gesteld zodat de innovatiemakelaar de komende twee jaar aan de slag kan.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer