Fuite+wil+volledige+overname+Gosschalk
Nieuws

Fuite wil volledige overname Gosschalk

Fuite wil alle aandelen van slachterij Gosschalk uit Epe overnemen. Dat blijkt uit de melding die de bedrijven hebben gedaan bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

De bv Fuite Family en twee bv's van Gosschalk (Gosschalk Beheer en Clara) hebben op 3 april 2023 de ACM toestemming gevraagd voor de overname. Onder Fuite Family vallen alle activiteiten op het gebied van mengvoeder, zuivelgrondstoffen, levende have en handel in pluim- en kalfsvlees.

Met de overname wil Fuite de continuïteit van de runderslachtingen van Gosschalk waarborgen. Deze continuïteit was in gevaar gekomen nadat de eerder beoogde samenwerking met VanDrie Group niet doorging.

De exportslachterij uit Epe was op zoek naar een financier nadat het bedrijf begin dit jaar veel geld heeft achtergelaten in een faillissement van een Deense vleesafnemer. In 2021 had het bedrijf ook al een moeilijk jaar toen wegens dierenwelzijnsovertredingen het bedrijf onder verscherpt toezicht van de NVWA kwam te staan. Gedurende twee maanden mocht het bedrijf toen niet slachten.

Belanghebbenden kunnen tot 13 april 2023 reageren op de voorgenomen overname. Reageren kan schriftelijk door een brief aan de ACM te sturen. Hierna neemt de mededingingsautoriteit een besluit over de overname.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer