Weinig+vertrouwen+in+landbouwakkoord
Nieuws

Weinig vertrouwen in landbouwakkoord

Kalverhouders hebben weinig vertrouwen in de uitkomst van het landbouwakkoord. Dat blijkt uit een peiling op deze website.

Op de vraag wat denkt u dat het landbouwakkoord gaat opleveren, kiest 57 procent voor de optie ‘helemaal niets, de onzekerheid voor de agrarische sector blijft. 30 procent denkt dat er een breed pakket van randvoorwaarden komt waarvan het de vraag is wat er tot uitvoering komt. Slechts 13 procent verwacht concrete afspraken die de agrarische sector houvast bieden richting de toekomst.

De gesprekken over het landbouwakkoord bevinden zich in de eindfase. Nog deze maand moet er een akkoord liggen, is het streven van de overheid. Agractie is onlangs uit de gesprekken gestapt omdat ze vindt dat er geen van bovenaf opgelegde beperkingen moeten komen op landbouwgrond. Deze zogenoemde landschapsgronden zouden rondom Natura-2000 gebieden komen.

De minister kondigde eind november 2022 aan dat hij in gesprek wil met boerenorganisaties, ketenpartijen, natuur- en milieuorganisaties en provincies om te komen tot ‘betekenisvolle afspraken’ voor de toekomst van de landbouw. De minister zette daarbij het vizier op 2040. Met het overleg nam de minister het eerdere advies over van stikstofbemiddelaar Johan Remkes om samen met de sector naar oplossingen te zoeken voor de uitdagingen van de landbouw.


Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    22° / 13°
    80 %
  • Vrijdag
    18° / 13°
    75 %
  • Zaterdag
    20° / 13°
    50 %
Meer weer