Oud+ros%3F+op+gelijke+hoogte+met+jong+ros%3F
Nieuws

Oud ros? op gelijke hoogte met jong ros?

De afzet van blank kalfsvlees loopt zeer goed en met weinig aanbod en een stevige concurrentie tussen inkopers, komt oud rosé op gelijke hoogte met jong rosé.

Nu Pasen voor de deur staat, kan geconcludeerd worden dat de afzet van blank kalfsvlees zeer goed verloopt. Slachterijen kiezen voor volumes en behoud van afzetmarkten in plaats van het uiterste uit de opbrengstprijs te persen. Met deze strategie blijft de rondeduur kort en kan ook na Pasen het huidige hoge prijspeil gehandhaafd blijven.


Normaal gesproken laat de prijs van blank kalfsvlees na Pasen een veer, maar de verwachting is nu dat de 6,30 euro per kg de hele maand april betaald kan worden, zelfs tot in mei. Dan raakt Pinksteren (28 mei) weer in beeld wat ook voor een extra aankoopimpuls zorgt. Kortom: nu voldoende grote volumes afzetten, moet de opbrengstprijs zo lang mogelijk op niveau houden.


De strategie voor de afzet van blank vlees geldt eveneens voor jong rosé. Ook hier worden goede volumes verkocht en blijft de prijs van 5,20 euro per kg komende week gehandhaafd.


Bij oud rosé is voor levering komende week - net als vorige week - een kleine plus te noteren. Prijzen liggen tussen de 5,15 en 5,25 euro per kg. Een krap aanbod aan slachtrijpe dieren én daardoor concurrentie tussen inkopers, zorgt voor dit prijspeil.


Wanneer het aanbod toeneemt, is het maar de vraag of het huidige niveau gehandhaafd blijft. Een deel van de inkopers vindt zelfs de onderkant van de prijs aan de hoge kant.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    22° / 13°
    80 %
  • Vrijdag
    18° / 13°
    75 %
  • Zaterdag
    20° / 13°
    50 %
Meer weer