Cowhouse+introduceert+ventilatiesysteem+voor+kalverstallen
Nieuws

Cowhouse introduceert ventilatiesysteem voor kalverstallen

Met de introductie van de Red Cloud brengt Cowhouse een ventilatiesysteem op de markt dat ook geschikt is voor vleeskalverstallen.

De Red Cloud is een overdruk ventilatiesysteem dat door middel van een geluidsarme ventilator continu buitenlucht de stal inblaast. Door deze constante aanvoer van verse lucht ontstaat er geen tocht en wordt de totale hoeveelheid stallucht 3 à 4 maal per uur ververst.

Het voordeel van dit systeem is volgens het bedrijf dat de lucht laag bij de grond – daar waar het kalf ligt – beter ververst wordt dan bij gangbare systemen. Het zou de bacteriedruk verminderen en longproblemen en diarree helpen voorkomen.

Red Cloud wordt voor elke klant op maat gemaakt. Stalvolume en het aantal dieren per leeftijdsgroep dienen als uitgangspunt om de buisdiameter en positie en grootte van de luchtgaatjes te bepalen. Vervolgens wordt er een keus gemaakt uit één van de tien verschillende ventilatormodellen zodat een luchtverplaatsing 0,3 meter/sec. op een hoogte van 1,2 meter gerealiseerd wordt.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer