LTO%2Dvakgroepen+landelijk+aangestuurd
Nieuws

LTO-vakgroepen landelijk aangestuurd

LTO Nederland wil nog dit jaar landelijke vakgroepen instellen. De beleidsmedewerkers die nu vanuit de regio's de vakgroepen ondersteunen, doen dat later dit jaar vanuit LTO Nederland.

Het huidige secretariaat van LTO Nederland wordt dus uitgebreid en de regionale afstemming komt te vervallen. De aansturing van de beleidsmedewerkers wordt hierdoor een verantwoordelijkheid van de directeur van LTO Nederland. Binnen de nieuwe manier van werken blijven de regio's zich richten op lokale belangenbehartiging voor onderwerpen zoals ruimtelijke ordening en waterbeleid.

LTO Nederland hoopt met deze wijziging dat de sectoren beter herkenbaar worden, zowel voor leden als voor de buitenwereld. Ook biedt dit de mogelijkheid om te komen tot een gezamenlijke visie en strategie voor LTO Nederland als landelijke koepel. Hiermee krijgt agrarisch Nederland een sterkere lobby bij landelijk spelende onderwerpen, meent voorzitter Albert Jan Maat.

LTO hoopt verder dat de nieuwe organisatie helpt om de vergaderdrukte bij de leden te verminderen. Nu worden de onderwerpen nog afgestemd met regionale vakgroepen. Straks gebeurt dat vanuit LTO Nederland direct met de leden.

LTO Nederland laat tevens weten dat voorzitter Albert Jan Maat per 1 oktober 2016 stopt. Hij vervult deze functie vanaf het voorjaar van 2007.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer