Ook+Brussel+akkoord+met+verlenging+Lbv%2Dplus
Nieuws

Ook Brussel akkoord met verlenging Lbv-plus

Na Tweede en Eerste Kamer is nu ook de Europese Commissie akkoord met het verlengen van de Lbv-plus. Deze vrijwillige opkoopregeling voor piekbelasters staat open tot en met 20 december 2024. De oorspronkelijke sluitingsdatum was 5 april.

Brussel is ook akkoord met ophoging van het budget voor de regelingen Lbv en Lbv-plus. Dit betekent dat de beoogde 1,5 miljard euro definitief vrijgemaakt kan worden voor het beëindigen van veehouderijlocaties. Het budget voor de Lbv gaat naar 1,1 miljard euro en voor de Lbv-plus wordt dat 1,8 miljard euro. Met deze verhoging verwacht het kabinet alle goedgekeurde aanvragen te kunnen honoreren.

Weloverwogen keuzes
Het kabinet laat weten dat ondernemers die onder de Lbv-plus vallen in staat moeten zijn om weloverwogen keuzes te maken en voldoende tijd hebben om hun opties te overwegen. Daarbij wordt verwezen naar het omschakelfonds en de regeling voor extensiveren. Aan de regeling voor verplaatsing en innovaties wordt nog gewerkt. Deze komen later beschikbaar.

Dezelfde voorwaarden
De aangepaste LBV-plus-regeling treedt in werking na publicatie in de Staatscourant en omvat dezelfde voorwaarden als de oorspronkelijke regeling. Nu de Europese Commissie akkoord is met de budgetophoging gaat RVO verder met het versturen van positieve beslissingen. Alle Lbv- en Lbv-plusaanvragers ontvangen een e-mail met informatie over het proces na hun aanvraag. Aanvragen die vanaf 6 april zijn ingediend worden weer in behandeling genomen door de RVO.

162 kalverhouders aangemeld
Tot en met 3 april hebben zich 1.343 bedrijven aangemeld voor beide regelingen, waarvan 621 voor de Lbv-plus. 162 hiervan hebben een kalverbedrijf. De meeste (131) aanmeldingen van kalverbedrijven komen uit Gelderland.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    19° / 7°
    10 %
  • Vrijdag
    20° / 8°
    10 %
  • Zaterdag
    22° / 10°
    10 %
Meer weer