Rust+in+ros%C3%A9markt+keert+terug
Nieuws

Rust in rosémarkt keert terug

Na enkele hectische weken, lijkt de rust op de rosémarkt terug te keren, hoewel de prijzen tussen de verschillende afnemers nog wel ver uit elkaar liggen. Het blank kalfsvlees is deze week stabiel gebleven.

De verkoop van blank kalfsvlees teert nog op de goede Paasverkopen. Hoewel de luxere vleesonderdelen na Pasen een lichte daling laten zien, blijft de notering van 6 euro per kg overeind. Slachterijen hopen dit niveau nog even vast te kunnen houden. Op 19 mei is het Pinksteren. Dat geeft de verkoop van kalfsvlees ook nog een laatste klein duwtje in de rug voordat het zomerseizoen begint.

Meer rust op rosémarkt
De rust op de rosémarkt lijkt weer enigszins teruggekeerd. Voor oude rosés worden komende week prijzen betaald die schommelen tussen de 4,90 en iets over de 5 euro. De meeste slachterijen, die grotere aantallen oude rosés nodig hebben, zitten tussen de 4,95 en 5,00 euro per kg.  De Kalverhouder noteert voor deze categorie daarom een prijs van 4,97 euro. Het is de vraag of er nog een verdere stijging in zit. Jonge rosés worden komende week wel iets duurder betaald, maar zo'n prijssprong als bij de oude rosés gaat daar niet gemaakt worden. Daarvoor zijn de aangeboden aantallen te groot. Slachterijen betalen tussen de 4,83 en 4,87 euro per kg. De Kalverhouder noteert derhalve een prijs van 4,85.

Starters gelijk, nuka's duurder
Starters zijn gelijk gebleven op een niveau van 320 tot 325 euro per stuk. De jonge Nederlandse kalveren zijn 5 euro per stuk duurder geworden. De categorie 43-47 kg kost vanaf 143 euro per stuk. De zwaardere 50+ kalveren kosten vanaf 178 euro per stuk.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    22° / 12°
    50 %
  • Zondag
    20° / 11°
    60 %
  • Maandag
    20° / 11°
    50 %
Meer weer