Vraag+trekt+aan%2C+blank+omhoog
Nieuws

Vraag trekt aan, blank omhoog

De verkoop van kalfsvlees stijgt nu de decembermaand nadert. De blanke kalveren zijn deze week 5 cent per kg duurder geworden.

Vanuit Italiaanse en Franse supermarkten neemt de vraag nu duidelijk toe. De verwachting is dat de stijging komende week doorzet. Slachterijen zijn daarom positief gestemd. Wel is het huidige niveau absoluut nodig. Gezien de hoge voer-, mest en energiekosten ligt de kostprijs ook op een hoog niveau.


De rosés worden komende week voor het zelfde geld verkocht als deze week: 4,80 - 4,85 euro per kg voor oud rosé en 5,10 - 5,15 voor jong rosé. Jong rosé zou komende weken kunnen profiteren van de hogere prijs in het blanke segment. Oud rosé blijft nog op het huidige niveau maar omdat het aanbod koeien afneemt, zal de vraag naar oud rosé toenemen. Ook hier zit richting Kerstmis nog wat extra ruimte in de prijs.


De startkalveren zijn deze week gelijk gebleven op een niveau van 375 tot 380 euro per stuk. Jonge kalveren zijn deze week een fractie goedkoper van de hand gegaan. Categorie 43-47 kg -2 en de categorie 50+ -2 euro per stuk.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer