Nederland+Kalverland+van+start
Nieuws

Nederland Kalverland van start

Dinsdag 15 november is Nederland Kalverland van start gegaan. Met een website en berichten op sociale media brengt dit platform in beeld waarmee kalverhouders en de kalverketen dagelijks bezig is.

Initiatiefnemer is ketenorganisatie SBK. Het platform laat zien wat er op de bedrijven gebeurt, hoe en waarom, zegt woordvoerder Dé van de Riet: "Nederland Kalverland laat zien wat de basis is van een bedrijfstak die internationaal toonaangevend is, en mondiaal leidend in hoogwaardig kalfsvlees met tal van co-producten. En eerlijk is eerlijk: dat wil de kalversector graag zo houden. Een branche die bij Nederland hoort."

Het deltaland Nederland heeft al eeuwenlang een sterke band met koeien en kalveren. Op de vruchtbare graslanden heeft ons land een florerende melkveehouderij en zuivelsector opgebouwd. Van de Riet: "En bij koeien horen kalveren, want zonder de geboorte van een kalf geven koeien geen melk." De kalveren, die voor de melkveehouder verder geen functie hebben, vinden een goede bestemming in de gespecialiseerde kalverhouderij voor de productie van kalfsvlees.

De branche wil dit laten zien en het gesprek aangaan met iedereen die vragen heeft over de kalversector. Naast online acties staan er ook fysieke activiteiten op de planning. Van de Riet: "Iedereen die open staat voor een goed gesprek willen we nader kennis laten maken met de kalversector."

Ga voor meer informatie naar www.nederlandkalverland.nl.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer