Stabiele+prijzen+met+positieve+ondertoon
Nieuws

Stabiele prijzen met positieve ondertoon

Zowel het blank als het rosékalfsvlees blijven gelijk. Maar de ondertoon in de markt is positief.

Ook deze week is de prijs van blank kalfsvlees gelijk gebleven. De verwachting was eind oktober dat er in de eerste helft van november al verhoogd kon worden, maar dat is niet het geval. Het koopseizoen komt later op gang dan andere jaren. Toch klagen slachterijen niet. De vraag naar blank kalfsvlees was deze week goed, echter nog onvoldoende voor een verhoging. Daarvoor met de vraag sterker aantrekken.

Ook in de markt van het rosékalfsvlees zijn stabiele prijzen te noteren voor levering komende week. Vraag en aanbod van jong rosé is in balans al is het aanbod van de jonkies zeker niet groot te noemen. Oud rosé had afgelopen week duidelijk last van veel aanbod van koeien. Melkveehouders selecteren in hun veestapel om binnen de fosfaatquota's te blijven. Het grote aanbod runderen van de laatste maand lijkt echter wel wat op te drogen zodat de vraag naar oud rosé kan toenemen. Starters zijn deze week met gemiddeld 5 euro per stuk gedaald naar een niveau van 375 tot 380 euro per stuk.

Melkpoeder blijft als een razende naar beneden glijden. Deze week ging er 15 euro per 100 kg vanaf. Melkpoeder staat nu op een niveau van 290 euro. Weipoeder blijf stabiel op 89 euro per 100 kg. Ook voertarwe zakte lichtjes in prijs naar een niveau van 335 per ton.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer