Veel+belangstelling+voor+meepraten+over+toekomstvisie
Nieuws

Veel belangstelling voor meepraten over toekomstvisie

Tijdens twee bijeenkomsten hebben maandag 20 juli zestig kalverhouders in Noord-Brabant en Limburg gediscussieerd over de toekomstrichting van de kalverhouderij.

Vanwege de grote belangstelling werd de groepsgrootte uitgebreid van twintig naar dertig personen per bijeenkomst. Om op een verantwoorde manier met elkaar te discussiëren vonden de bijeenkomsten hoofdzakelijk buiten plaats.

De kalverhouders discussieerden in kleine groepen aan de hand van vijf stellingen. Opvallend was het grote aantal jonge ondernemers op beide bijeenkomsten. Veel bedrijven in de regio Zuid zitten in een overnamefase. Deze week vinden er ook nog discussiebijeenkomsten plaats in de regio’s Midden, Noord en Oost. In totaliteit hebben ruim 150 kalverhouders zich aangemeld.

De kalverhouderij in Nederland staat volop in de maatschappelijke schijnwerpers. In 2019 heeft brancheorganisatie SBK een sectorplan opgesteld. LNV-minister Schouten ondersteunt dit plan niet. In opdracht van de minister hebben enkele onderzoeksbureaus vervolgens denkrichtingen uit laten voeren met ingrijpende veranderingen voor de kalversector.

Voor VVK is dit de reden om met kalverhouders in gesprek te gaan over de toekomst van de kalverhouderij. Hoe zien kalverhouders de toekomst van hun sector? Welke stappen zijn haalbaar en betaalbaar en welke onderdelen moeten zeker een plek krijgen in een gedragen plan voor de kalverhouderij?

De opbrengst van deze bijeenkomsten moet leiden tot een visie die ambitie uitstraalt, maar ook een visie die realistisch is waarbij alle betrokken partijen vanuit hun eigen verantwoordelijkheid stappen zetten.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer