Tweede+R%26O%2Dverplichting+voor+veewagens+uit+Duitsland
Nieuws

Tweede R&O-verplichting voor veewagens uit Duitsland

Vanwege een uitbraak van Afrikaanse Varkenspest in Duitsland op twee kleinschalige varkenshouderijen, moeten met ingang van 16 juli 2021 19:00 uur vervoermiddelen voor evenhoevigen die terugkeren of komen uit Duitsland onmiddellijk na binnenkomst in Nederland een tweede reiniging en ontsmetting (R&O) ondergaan op een erkende reinigings- en ontsmettingsplaats.

Geladen vervoermiddelen worden na het lossen op de plaats van bestemming ter plekke gereinigd en ontsmet. Aansluitend vindt reiniging en ontsmetting plaats op een erkende R&O-plaats.

Na afloop van de tweede R&O laat de transporteur het bewijs van reiniging en ontsmetting invullen en ondertekenen door de toezichthouder van de erkende wasplaats. Vervolgens stuurt de transporteur dit bewijs van de tweede R&O naar het Interventiebureau Dier van de NVWA. De NVWA houdt toezicht op de naleving van deze wet- en regelgeving. De sector is hierover geïnformeerd.

De tweede R&O verplichting is al verplicht voor de EU-risicolanden Letland, Roemenië, Litouwen, Polen, Slowakije, Bulgarije, Griekenland en alle landen buiten de Europese Unie, de zogenoemde derde landen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    50 %
  • Zondag
    16° / 9°
    40 %
  • Maandag
    16° / 8°
    70 %
Meer weer