Prijsstijging+blank+in+het+verschiet
Nieuws

Prijsstijging blank in het verschiet

Het aanbod blanke kalveren neemt af waardoor een prijsstijging in het verschiet ligt.

Een prijsstijging in juli is ongebruikelijk voor blank kalfsvlees. Normaal zit de prijs deze maand op zijn zomers dieptepunt en komen prijsverhogingen pas rond half augustus om de hoek kijken. Maar in deze coronajaren is er geen normaal. Vanaf december 2020 hebben integraties duidelijk minder dieren opgezet. Die terughoudendheid betaalt zich de komende weken uit in een verhoging van de uitbetaalprijs.

Deze ontwikkeling is ook goed nieuws voor de jonge rosés. Omdat het aanbod blanke kalveren afneemt, ontstaat er ook extra ruimte voor jong rosé. Komende week liggen de uitbetaalprijzen nog op 3,70 euro per kg maar de ondertoon is positief.

Oud rosé heeft het echter lastig. Dat komt voornamelijk door de sluiting van Gosschalk, die ook komende week van kracht is. Andere slachterijen nemen het aanbod te slachten koeien over, maar dat betekent dat de vraag naar oud rosé uitblijft.

Van de aangeboden koppels wordt slechts een gedeelte afgenomen en in sommige gevallen blijven de dieren nog een extra week staan. Voor komende week worden er prijzen betaald voor oud rosé van 3,60 per kg: 3 cent minder dan afgelopen week. Een verdere prijsdaling is niet te verwachten. De hoop is dat slachterij Gosschalk na volgende week (week 30) weer mag slachten. Zekerheid hierover is er echter niet.

Starters stijgen nog met 3 euro per stuk, maar verdere verhogingen zitten waarschijnlijk niet meer in het vat.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    50 %
  • Zondag
    16° / 9°
    40 %
  • Maandag
    16° / 8°
    70 %
Meer weer