In+zomer+huidige+prijsniveau+minimaal+handhaven
Nieuws

In zomer huidige prijsniveau minimaal handhaven

De stemming in de kalverhouderij wordt beter nu zelfs in de zomer de kalfsvleesprijzen omhoog gaan.

De blanke kalveren stijgen voor de derde week op rij. Deze week is er gemiddeld 5 cent per kg bijgekomen. Het aanbod blanke kalveren vanuit handelaren wordt minder waardoor slachterijen mogelijkheden zien de prijs aan de afzetkant omhoog te duwen. Inzet van slachterijen is om deze zomer het huidige prijsniveau minimaal te handhaven.

Ook de rosés zetten zoals verwacht nog een stap omhoog. Jong rosés - levering week 25 - brengen 3,70 tot 3,75 euro per kg op. Oud rosé zit op een niveau van 3,65 tot 3,70 per kg. Ook hier is er bij slachterijen alles op gericht om het prijsniveau in de zomer vast te houden. Starters zijn wel duurder geworden. Die zitten af stal op een niveau van 285 euro per stuk.

De jonge kalveren naderen hun prijspiek. Kalveren die nu worden opgezet, kunnen mee in de kerstverkopen in december. Daarnaast zijn er de eerste signalen dat het aanbod jonge kalveren toeneemt. Het lage aanbod in mei/juni heeft onder andere te maken met de hete zomers van de afgelopen jaren waardoor er minder koeien in augustus drachtig worden.

Voor Nederlandse kalveren tussen 43 en 47 kg betalen kalverhouders prijzen rondom 160 euro per stuk inclusief BTW. De categorie 50+ kg zit op prijzen van 196 euro en hoger. Duitse kalveren zitten hier weer ongeveer 10 euro per stuk boven. Met de hoop op aanhoudende hoge prijzen gedurende de rest van het jaar worden deze prijzen momenteel grif betaald.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer