Deel+kalverbedrijf+Elspeet+verwoest+door+brand
Nieuws

Deel kalverbedrijf Elspeet verwoest door brand

Rond kwart voor drie dinsdagmiddag is er brand uitgebroken op een kalverbedrijf in Elspeet. Van de zeven aaneengeschakelde stallen zijn er drie verwoest waarbij 250 tot 300 dieren dood of gewond zijn geraakt. De overige vierhonderd dieren in deze stallen zijn gered, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Vanwege de melding van een zeer grote brand is de brandweer met meerdere eenheden uitgerukt. Inzet was vooral gericht op voorkoming van uitbreiding van de brand. Hierdoor is de brand niet overgeslagen naar de overige vier stallen.

Totaal waren er vier blusvoertuigen aanwezig en drie watertankwagens met elk 17.000 liter. Doordat er snel veel water was, kon de brand snel onder controle gebracht worden en uitbreiding voorkomen.

Volgens Omroep Gelderland hebben gasten van een nabijgelegen camping in eerste instantie meegeholpen bij het redden van dieren. Brandweer en politie hebben vervolgens het redden overgenomen. Een dierenarts was aanwezig om hulp te bieden aan de dieren. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    19° / 13°
    50 %
  • Zondag
    21° / 11°
    30 %
  • Maandag
    19° / 10°
    20 %
Meer weer