Hitteprotocol+bij+veetransport+weer+actueel
Nieuws

Hitteprotocol bij veetransport weer actueel

Vanaf maandag kunnen de temperaturen oplopen tot tropische waarden. Dat betekent dat het hitteprotocol voor veetransport in werking treedt.

Het hitteprotocol geldt wanneer het KNMI een temperatuur in de Bilt voorspelt van 27 graden Celsius of meer. Transporten zullen zoveel mogelijk 's ochtends vroeg of 's avonds worden uitgevoerd. Vee&Logistiek Nederland heeft met de NVWA afspraken gemaakt over verruimde openingstijden en een tropenrooster om de keuringen op koelere momenten van de dag te kunnen uitvoeren.

Vee&Logistiek Nederland attendeert haar leden zo vroeg mogelijk op de dagen waarop het hitteprotocol in werking treedt. De eerste zomerse week van 2021 is deze week een feit en de hoge temperaturen houden komende week aan. "Niemand is erbij gebaat dat de dieren vermoeid, gestrest of gewond op de plaats van bestemming aankomen", laat de transportorganisatie weten. "Iedere chauffeur en transporteur kent dit protocol."

In aanloop naar de zomerperiode vraagt Vee&Logistiek Nederland geregeld aandacht voor het hitteprotocol en deelt ze voorbeelden uit de praktijk die voor verkoeling kunnen zorgen, zoals het gebruik van schaduwdoeken bij wachtplaatsen, verneveling en/of ventilatoren. Chauffeurs van veewagens zijn daarnaast allemaal in het bezit van het wettelijk verplichte vakbekwaamheidsbewijs. Bij extreme temperaturen gelden de extra regels die vastgelegd zijn in het hitteprotocol.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    19° / 13°
    50 %
  • Zondag
    21° / 11°
    30 %
  • Maandag
    19° / 10°
    20 %
Meer weer