Onderzoeksprogramma+voor+kennisontwikkeling+via+avv
Nieuws

Onderzoeksprogramma voor kennisontwikkeling via avv

De Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK) heeft een onderzoeks- en innovatieprogramma opgesteld dat moet bijdragen aan een toekomstbestendige kalverhouderij op zowel economisch als maatschappelijk gebied. De organisatie heeft de minister gevraagd om deze maatregel voor de sector algemeen verbindend te verklaren (AVV).

Algemeen verbindend verklaren betekent dat alle kalvereigenaren meebetalen aan het onderzoeksprogramma. Het programma loopt vanaf 2021 tot en met 31 december 2027. Jaarlijks gaat het om maximaal 1 miljoen euro. Daar waar mogelijk zoekt de SBK bij het onderzoek naar samenwerking met derden, zoals overheid en private instellingen, om de beschikbare middelen zo optimaal mogelijk te kunnen aanwenden.

Onderzoek dat gedaan wordt heeft onder andere betrekking op aanpak van salmonella op kalverbedrijven, verbetering van diergezondheid en verlaging van antibioticagebruik, verbetering van het stalklimaat en oplossen van het mestoverschot/milieubelasting in relatie tot kringlooplandbouw.

Met het onderzoek wil SBK kennis ontwikkelen, zodat iedere Nederlandse kalvereigenaar zijn verdienmodel kan verbeteren. Omdat het nieuwe regeling betreft heeft RVO op haar site een internetconsultatie in het leven geroepen waarop belangstellenden hun mening kunnen geven over het voorstel.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    19° / 13°
    50 %
  • Zondag
    21° / 11°
    30 %
  • Maandag
    19° / 10°
    20 %
Meer weer