%27Meld+voldoende+percelen+aan+voor+maisteelt%27
Nieuws

'Meld voldoende percelen aan voor maisteelt'

Omdat grondeigenaren al op 15 februari hun mogelijke maispercelen op zand en löss moeten melden, is het raadzaam om zoveel mogelijk gronden aan te melden, adviseert Toon van der Heijden van Agrifirm.

Nog lang niet alle grondeigenaren weten wie de gebruiker is van hun percelen. Om voor de komende gebruiker de mogelijkheid open te houden om dit jaar mais te kunnen telen, moet de huidige gebruiker of eigenaar vóór 15 februari bij RVO melden dat het perceel voor maisteelt in aanmerking komt. Door de percelen te melden kan de nieuwe gebruiker dit jaar mais telen óf vanaf 16 februari tot 14 maart een wijziging doorvoeren wanneer het perceel alsnog niet in aanmerking komt voor de maisteelt. Wanneer er geen enkele melding heeft plaatsgevonden vóór 15 februari, dan is maisteelt op dat perceel dit jaar niet mogelijk.

Volgens Van der Heijden geldt het aanmelden ook voor veehouders die grasland hebben maar nog niet weten op welk grasperceel ze dit jaar mais gaan zaaien. Door alle mogelijke percelen aan te melden, behoudt de gebruiker of toekomstige gebruiker de mogelijkheid om mais te zaaien. Op de aangemelde zand- en lössgronden mag tussen 16 februari en 15 maart geen drijfmest of zuiveringsslib gereden worden. Wanneer vanaf 16 februari een aangemeld perceel weer wordt afgemeld, mag vanaf de afmelddatum wel drijfmest of zuiveringsslib uitgereden worden op het perceel. De gebruiker mag op dit perceel later in het jaar echter geen mais meer telen.

Bij het aanmelden dient de teler eerst de percelen bij te werken op de RVO-site onder 'Mijn percelen'. Met het formulier op mijn.rvo.nl kan de teler daarna de percelen op zand- en lössgrond doorgeven.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    19° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    19° / 13°
    70 %
  • Zaterdag
    18° / 13°
    40 %
Meer weer