Wellicht+meer+stalkeuringen+en+geen+export+oudere+runderen
Nieuws

Wellicht meer stalkeuringen en geen export oudere runderen

Demissionair minister Schouten overweegt om bij export voor meer diersoorten stalkeuringen mogelijk te maken, in plaats van klepkeuringen. Ook wil ze de export van oudere runderen aan banden leggen.

Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Aanleiding is de overbelasting van de NVWA. Vanwege brexit en de gevolgen van de voortdurende coronacrisis, wordt er volgens haar een groot beroep gedaan op de bij de NVWA beschikbare capaciteit voor het uitvoeren van het reguliere takenpakket.

Om de inzetbare capaciteit in overeenstemming te brengen met de te verrichten taken, werkt de NVWA op korte termijn plannen uit om het aantal inzetbare dierenartsen te vergroten. Tegelijk wil ze bepaalde werkzaamheden op het gebied van exportcertificering van levende dieren anders inrichten. Hierover worden gesprekken gevoerd met het bedrijfsleven.

Het plan is om stalkeuringen mogelijk te maken in plaats van klepkeuringen voor meer diersoorten dan waarvoor dat nu mogelijk is. Ook wil de minister de export van slachtrunderen ouder dan twaalf maanden aan banden leggen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    22° / 13°
    80 %
  • Vrijdag
    18° / 13°
    75 %
  • Zaterdag
    20° / 13°
    50 %
Meer weer