Jong+en+oud+ros%3F+prijshoudend
Nieuws

Jong en oud ros? prijshoudend

De prijzen van het kalfsvlees zijn deze week nagenoeg onveranderd.

Zoals altijd bepalen vraag en aanbod de prijs, maar tussen slachterijen zitten wel verschillen. Waar de ene slachterij het aantal slachtingen beperkt op driekwart van normaal, slacht een ander het volume weg. Daardoor blijven er grote verschillen in de uitbetaalprijzen. Komende week schommelen deze tussen 3,30 en 3,45 euro per kg voor jong rosé en 3,20 tot 3,25 euro per kg voor oud rosé. Startkalveren blijven met 240 euro per stuk ook op hetzelfde niveau.

Bij de blanke kalveren teren slachterijen nog op de korte rondeduur die in december is gecreëerd. Door alleen koppels te slachten waarvoor afzet is in het verssegment, blijven vraag en aanbod overeind en kan het huidige prijsniveau in de benen gehouden worden. Het is echter wel de vraag hoe lang de koppels naar achteren geschoven kunnen worden. Zolang de horeca dicht is, blijft er een beperking op de verkoopvolumes. Leegstand blijft daardoor nodig om de balans in de markt te houden.

De markt voor jonge kalveren is niet wezenlijk veranderd alhoewel de prijzen wekelijks met een paar euro omhoog kruipen. 50+ kalveren kosten ongeveer 105 euro per stuk op stal. De lichtere dieren (43-47 kg) zitten op prijzen rondom de 70 euro. Gezien de verschillende kwaliteiten is de spreiding in deze categorie groter.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    22° / 13°
    80 %
  • Vrijdag
    18° / 13°
    75 %
  • Zaterdag
    20° / 13°
    50 %
Meer weer