CBL+wil+in+januari+in+gesprek+over+verdienvermogen+boer
Nieuws

CBL wil in januari in gesprek over verdienvermogen boer

Het keurmerk FarmerFriendly van Farmers Defence Force (FDF) kan nog niet op veel enthousiasme rekenen van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). De berancheorganisatie voor supermarkten wil met alle partijen die er toe doen in overleg over het verdienvermogen van veehouders.

Het keurmerk Farmers Friendly roept vooralsnog vragen op, laat het CBL in een statement weten. Eén van die vragen is of het voorstel de mededingingstoets doorstaat. Hiervoor moet het voorstel worden besproken met de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De ACM heeft het CBL laten weten het keurmerk niet inhoudelijk te hebben beoordeeld.

Ook wil ze het voorstel met haar achterban bespreken. Het CBL laat verder weten in gesprekken met FDF en andere boerenorganisaties begrip te hebben uitgesproken voor de moeilijke situatie waarin veel boeren zich bevinden door toenemende eisen vanuit de politiek en de samenleving.

De brancheorganisatie wil zich daarom sterk maken voor een gesprek over het verdienvermogen voor boer en tuinder met alle partijen die van invloed zijn. Ze stelt voor dit gesprek in januari te laten plaatsvinden. Het CBL doet een oproep aan alle organisaties van boeren, tuinders, levensmiddelen en het ministerie van LNV om zich hierbij aan te sluiten.

Alle partijen zijn nodig omdat 80 procent van de producten van Nederlandse boeren en tuinders wordt geëxporteerd, stelt het CBL: 'Om een zinvolle discussie over het verdienvermogen van boeren te voeren, zijn daarom naast boeren en tuinders ook de voedselverwerkende industrie en de exporteurs nodig aan tafel'.

Foto via Pixabay: Alexas_Fotos

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer