Maatwerk+binnen+TVL%2Dregeling+mogelijke+optie
Nieuws

Maatwerk binnen TVL-regeling mogelijke optie

LTO Nederland is met het ministerie van LNV in gesprek over maatwerk binnen de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor ondernemers in de kalverhouderij, tuinbouw en akkerbouw.

De belangenorganisatie heeft daarbij een voorstel uitgewerkt waarbij het 'vaste lasten percentage' voor deze sectoren flink verhoogd wordt en er een specifieke module ‘Compensatie Voorraad Agrarisch Product’ in het leven geroepen wordt. Een aparte compensatiemodule wordt ook in de de horecasector toegepast onder de naam Horeca Voorraad Aanpassing (HVA). Voor horecaondernemers geldt deze HVA-regeling als een aanvulling op de TVL-regeling.

De vergoeding binnen de standaard TVL-regeling is in het vierde kwartaal maximaal 90.000 euro. Via de HVA-regeling kunnen horecagelegenheden in het dit kwartaal eenmalig aanspraak maken op een extra bedrag van maximaal 20.160 euro. Ze ontvangen deze subsidie voor het gederfde omzetverlies vanwege het verplicht sluiten van hun zaak.

Het ministerie van LNV studeert nog op het voorstel dat LTO Nederland heeft gemaakt voor de agrarische sectoren. Verwacht wordt dat het ministerie hier binnen enkele weken meer duidelijkheid over geeft.

LTO Nederland geeft verder aan positief te zijn over de uitbreiding van het steun- en herstelpakket. Het kabinet maakte vandaag bekend dat ze afziet van de geplande versoberingen van de steunmaatregelen. Er komen extra tegemoetkomingen voor bedrijven met hoge omzetverliezen.

Met deze uitbreiding van het vangnet wil het kabinet zoveel mogelijk voorkomen dat Nederlanders hun baan of bedrijf verliezen. Het kabinet trekt hiervoor 3,7 miljard euro extra uit. Dit komt bovenop de 33,7 miljard euro die de steun- en herstelpakketten tot nu toe hebben gekost.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer