Begin+maart+rangschikking+Gelderse+opkoopregeling+bekend
Nieuws

Begin maart rangschikking Gelderse opkoopregeling bekend

De provincie Gelderland verwacht begin maart 2021 de rangschikking van de opkoopregeling bekend te maken.

In de komende periode worden de verificatiegesprekken gevoerd met de 114 kalverbedrijven die zich hebben aangemeld voor de opkoopregeling. Daarbij worden alle benodigde gegevens verzameld. Vervolgens wordt met deze gegevens de totale stikstofbelasting van elk bedrijf berekend. Na het maken van de berekening wordt er op basis van deze totale stikstofbelasting een rangschikking gemaakt.

Kalverhouders die zich aangemeld hebben, worden per brief op de hoogte gesteld van de plaats in deze rangschikking. Een kalverhouderij met een hoge totale stikstofbelasting op de aanwezige natuur komt eerder in aanmerking voor opkoop dan een kalverhouderij met een lagere totale stikstofbelasting. Om in aanmerking te komen geldt er ook een minimale drempelwaarde voor stikstofdepositie op kwetsbare natuur.

Provincie Gelderland heeft het voornemen om gehele bedrijven op te kopen, inclusief de woning en cultuurgrond. Alleen bij een expliciete wens van de verkoper kan de woning buiten de aankoop gehouden worden. Na een taxatie volgt er een aanbod dat zes weken geldig is. Bij afloop van de termijn of afwijzing van het aanbod, wordt het budget ingezet op de eerstvolgende op de rangschikking.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
Meer weer