Kennisvouchers+voor+advies+over+duurzamere+landbouw
Nieuws

Kennisvouchers voor advies over duurzamere landbouw

Veehouders en akkerbouwers kunnen vanaf 30 november aanspraak maken op een kennisvoucher ter waarde van 1.500 euro. Via deze voucher kan de landbouwonderneming of een groep ondernemers onafhankelijk advies inwinnen bij een erkende bedrijfsadviseur.

De kennisvoucher valt onder de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (Sabe) en kan ingezet worden voor een persoonlijk advies of voor advies aan een groep ondernemers, bijvoorbeeld een studiegroep of samenwerkingsverband. Voor de eerste aanvraagperiode is in totaal 3 miljoen euro beschikbaar. De SABE loopt van 2020 tot en met 2023.

Aan de voucher zijn onderwerpen gekoppeld zoals precisielandbouw, kringlooplandbouw, bedrijfsovername, duurzaam ondernemerschap en het emissiearm maken van de stallen. Het gevraagde advies of de groepsbegeleiding wordt verzorgd door een erkend bedrijfsadviseur.

De voucher kan ook worden ingezet voor advies en begeleiding bij samenwerking tussen bedrijven, het starten van een agrarisch bedrijf, een haalbaarheidsonderzoek, overnameplan of het bespreken van specifieke onderwerpen met een expert. Centraal bij het toewijzen van de kennisvoucher staat het leren over een duurzamere landbouw.

Individuele agrariërs en groepen kunnen zich aanmelden via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en kiezen voor de Subsidieregeling agrarische bedrijfsadvisering en educatie. Toekenning gebeurt op volgorde van aanmelding. De voucher is een jaar geldig.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer