Tot+29+januari+TVL+open+voor+aanvragen+vierde+kwartaal
Nieuws

Tot 29 januari TVL open voor aanvragen vierde kwartaal

Veehouders en andere mkb-bedrijven kunnen vanaf woensdag 25 november subsidie aanvragen voor de zogenaamde verbrede Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

Deze regeling biedt financiële ondersteuning voor de doorlopende vaste lasten terwijl er niet of nauwelijks omzet is. LTO Nederland is nog in overleg met het kabinet voor meer maatwerk voor specifieke groepen bedrijven, waaronder de kalverhouderij, die extra fors getroffen zijn door de overheidsmaatregelen.

Bedrijven kunnen afhankelijk van hun omvang, de hoogte van de berekende vaste lasten én het omzetverlies een tegemoetkoming voor hun vaste lasten van oktober tot en met december 2020 krijgen. Deze subsidie bedraagt maximaal 90.000 euro.

De regeling staat open voor alle sectoren. De subsidie is een belastingvrije tegemoetkoming waarmee ondernemers een deel van hun vaste lasten kunnen betalen. Een belangrijke voorwaarde is dat bedrijven van oktober tot en met december 2020 minimaal 30 procent omzetverlies hebben door de coronacrisis ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook moeten bedrijven minimaal 3.000 euro vaste lasten hebben.

Aanvragen kan tot en met 29 januari 2021 17:00 uur via de website van RVO. Daar kan ook een voorbeeldberekening worden gemaakt. Berekening van het definitieve bedrag over het vierde kwartaal vindt plaats tussen februari en juni 2021.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    22° / 11°
    20 %
  • Maandag
    20° / 11°
    45 %
  • Dinsdag
    23° / 11°
    20 %
Meer weer