Stikstofbeleid+leidt+tot+onrealistische+kaalslag
Nieuws

Stikstofbeleid leidt tot onrealistische kaalslag

De notitie die stikstofminister Van der Wal vandaag naar buiten heeft gebracht komt hard binnen bij boeren en tuinders.

LTO verzet zich tegen de aangekondigde kaalslag van het platteland. De topdown-zonering en eendimensionale KDW-systematiek zijn fnuikend voor een haalbare oplossing, vindt LTO: "De voorstellen van het kabinet betekenen een onrealistische kaalslag: van het platteland, van de boeren en tuinders, maar ook van de natuur. We hopen op stevige bijsturing vanuit de provinciale overheden."

Agractie vindt de plannen onacceptabel: "Wat er nu in Den Haag gebeurt, de plannen die daar bedacht zijn en uitgevoerd gaan worden, zijn werkelijk onacceptabel. Waar men eerst sprak van emissiereductie en vrijwillige opkoop, wil men nu nagenoeg volledige gebieden gaan leegvegen, boeren en vele hectares landbouwgrond onteigenen, vergunningen innemen, teeltverboden inzetten en latente vergunningsruimte afpakken. Snapt Den Haag dan echt niet dat doelen waarvoor je boeren moet opofferen en gebieden leeg moet vegen, dat deze doelen niet deugen? Dat zulke doelen overboord moeten?"

Agractie roept landbouw Nederland op in actie te komen op woensdag 22 juni in Den Haag. "We kunnen niet accepteren dat boeren en platteland worden opgeofferd op het altaar van economische ontwikkeling en wensnatuur. Wij roepen op tot de grootste, meest duidelijk zichtbare actie ooit vertoond in Nederland."

Het VVK-bestuur ondersteunt deze actie van harte.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer