Nieuwe+kracht+in+LTO%2Dvakgroep
Nieuws

Nieuwe kracht in LTO-vakgroep

Joris van der Doelen (30) is toegetreden tot de landelijke vakgroep Kalverhouderij van LTO Nederland. Hij volgt Pieter Verhoeven (64) op die per 31 december 2018 terugtreedt.

Van der Doelen heeft in Vinkel (Nbr) een bedrijf met 1.400 blankvleeskalveren. Na als toehoorder kennisgemaakt te hebben met de vakgroep, heeft hij gesolliciteerd naar de vrijgekomen plaats. Van der Doelen is verrast over de hoeveelheid thema's en de overlegtafels waarbij de LTO-vakgroep betrokken is.

“Er speelt veel. Denk aan dierenwelzijn, mest en mineralen, antibioticareductie, knaagdierbestrijding, brandveiligheid, hygiëne, enzovoort, enzovoort. Aan als deze actualiteiten wil ik samen met mijn collega-bestuurders een goede invulling geven waarbij we de belangen van kalverhouders en de sector voorop zetten.” Binnen de vakgroep gaat Van der Doelen zich bezighouden met het dossier antibiotica/diergezondheid. Dit doet hij samen met mede-vakgroeplid Piet Wisse.

Binnen ZLTO is Van der Doelen het nieuwe aanspreekpunt voor kalverhouders. Deze rol neemt hij over van Verhoeven. Aan de mails die hij dagelijks binnenkrijgt, merkt hij dat zijn e-mailadres al goed bekend is. Er komen zowel concrete vragen binnen als mails waarin hij in de cc is opgenomen. “Dan pas merk je hoeveel er speelt en leer je de inhoud van de dossiers kennen.”

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer