Elektrakeuring%3A+ondertekende+offerte+dit+jaar+gedoogd
Nieuws

Elektrakeuring: ondertekende offerte dit jaar gedoogd

Door een gebrek aan capaciteit bij bureaus die elektrakeuringen uitvoeren, gaat een aantal kalverenhouders de verplichte keuring op elektrische apparaten niet halen. Met het overleggen van een ondertekende offerte, krijgen deze kalverhouders voor dit jaar uitstel.

Per 1 januari 2018 dienen kalverhouders de elektrische installaties in de bedrijfsgebouwen te laten inspecteren. Dit is opgenomen in Vitaal Kalf. De eerste inspectie dient voor 1 januari 2019 met goed gevolg te zijn uitgevoerd, inclusief eventuele aanpassingen aan elektrische installaties. Omdat de inspectiebureau's de huidige vraag niet aan kunnen, worden de elektrakeuringen niet in alle gevallen tijdig uitgevoerd of kunnen de aanpassingen niet meer tijdig worden uitgevoerd.

Afgesproken is dat kalverhouders in ieder geval een ondertekende offerte moeten kunnen overleggen, waarin staat dat de afspraak van de keuring vóór 31 december 2018 gepland staat. Indien de inspectie niet tijdig heeft plaatsgevonden, voldoet de kalverhouder hiermee toch aan de voorwaarden van Vitaal Kalf. De inspectie moet wel zo snel als mogelijk plaatsvinden in het nieuwe jaar.

Voor een nieuwe stal is een NEN 1010 elektrakeuring verplicht. Voor herkeuring van de bestaande stallen wordt een NEN 3140 keuring gevraagd en tot 2022 is ook de agro-elektrakeuring toegestaan. Daarnaast zijn keuringen die door de verzekeraars geëist worden toegestaan, zoals de NTA 8220 keuring die het afgelopen jaar is geïntroduceerd en uitgaat van een risicobenadering.

De elektrakeuringen zijn ingesteld om de kans op branden te verkleinen. Elke vijf jaar moet een kalverhouder zijn elektrische apparatuur laten keuren.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer