Lely+Vector+geoptimaliseerd+voor+kalveren+
Nieuws

Lely Vector geoptimaliseerd voor kalveren

Lely heeft de Vector verder geoptimaliseerd voor kalver- en vleesveebedrijven. Er zijn wijzigingen doorgevoerd in zowel de hardware als de software.

Er is nu vijf jaar ervaring met het automatisch voersysteem in de kalver- en vleesveesector. De optimalisaties in de hardware betreffen onder andere de voerton en de mengvijzel. Beide worden tegenwoordig volledig van roestvrijstaal gemaakt. Ook is de mengvijzel en de elektronica doorontwikkeld zodat deze het rantsoen nog beter kan mengen.

De meest recente verbeteringen in software betreffen een betere uitdosering voor de voerverdeling per hok. Dieren krijgen hierdoor nog vaker per dag kleinere porties gevoerd. Ook is er een rantsoenkalender in de managementsoftware gebouwd waarmee het rantsoen van de volledige afmestperiode kan worden ingevoerd. De geplande rantsoenen kunnen worden vergeleken met de werkelijke dagelijkse voeropname. Tot slot wordt de voerkeuken visueel weergegeven wat betreft indeling van de voerkeuken en voorraden. Kalverhouders hebben hierdoor een helder overzicht van de actuele status.

Onlangs organiseerde Lely een gebruikersdag bij kalverhouder Kees van Herk in Geldermalsen. Vier kalverhouders waren hierbij aanwezig. Het grote voordeel van automatisch voeren van kalveren is volgens Van Herk dat er veel vaker in kleinere porties wordt gevoerd. “Ze vreten zich niet meer in één keer vol. Dat zorgt voor een veel betere voederconversie.”

In de laatste ronde realiseerden zijn jonge rosés een geslacht gewicht van 188 kg bij een opzetgewicht van 52 kg. De groei was ruim 1.350 gram per dier per dag en de uitval lag iets boven 1 procent.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer