Het+Glazen+Kalf+viert+25ste+jaargang
Nieuws

Het Glazen Kalf viert 25ste jaargang

Dinsdag 20 september 2022 was het 25 jaar geleden dat de eerste editie van Het Glazen Kalf werd georganiseerd, de jaarlijkse kookwedstrijd met kalfsvlees georganiseerd door VanDrie Group.

Tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam kregen deelnemers de opdracht om in anderhalf uur een hoofdgerecht te maken met kalfsvlees voor vier personen. Het kalfsvlees mochten de deelnemers kiezen uit de mysterie box die vlak voor de wedstrijd openging. Van tevoren wisten de deelnemers niet welk kalfsvlees er klaar zou liggen. Het assortiment bestond uit kalfsribeye, kalfslonghaas en kalfslever.

Juryvoorzitter was Huub Oudshoorn, chef-kok en voorheen voorlichter bij het bedrijfschap Slagersbedrijf. Huub werd bijgestaan door Franklin Mijnhijmer en Rianne Klein (chef-koks en specialisten op het gebied van kalfsvlees) en David Bakker (chef-kok, horecajournalist en hoofdredacteur van enkele vakbladen). Namens Stichting Promotie Kalfsvlees (SPK) nam Patricia van Krieken zitting in de jury.

De kandidaten waren Bunsum Promsuk (souschef van Eeterij de Beleving in Noordwijk), Bram Eerenbeek (souschef van Restaurant ’t Amsterdammetje), Nobee Oving (leerling Friese Poort, niveau 4 en werkzaam bij Landgoed Lauwswolt), Xander Lelie (leerling Sterklas en werkzaam bij Restaurant de Lindenhof) en Glenn van Limbeek (chef-kok en eigenaar restaurant Roemer).

Glenn van Limbeek bleek net iets boven de andere deelnemers uit te steken. Met name door de goede bereiding van het kalfsvlees en de sprankelende presentatie. De prijzen bestonden uit het unieke beeld Glazen Kalf, een cheque voor kalfsvlees en een cheque voor een persoonlijke reportage in Culinaire Saisonnier.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer